MADKVALITET

Studenterhusfonden indkøber råvarer hos anerkendte danske leverandører, og vores madproduktion tilberedes af faguddannede kokke, catere, køkkenassistenter og -elever.

 

Vores leverandører

Ved valg af leverandør lægger vi vægt på kvaliteten af den vare, der kan leveres, forsyningssikkerhed og konkurrencedygtige priser. Desuden er det vigtigt for os, at forsøge at indgå i partnerskabsaftaler med vores leverandører, hvor vi især omkring de økologiske råvarer gerne vil samarbejde om gensidigt gode løsninger. Varens færden indtil leverance (fra jord til bord) følges via leverandørens e-smiley.

 

Vores brød

Al brød og kager bages i eget bageri, der er beliggende i Nobelparken. Vi har fire faguddannede bagere ansat.

 

Vores madpolitik

Studenterhusfonden anvender som hovedregel ikke færdigvarer eller halvfabrikata.

Studenterhusfonden har med baggrund i fødevareministeriets økologipolitiske udspil "en ny stærk økologipolitik - på vej mod grøn omstilling" af november 2011 vedtaget en handlingsplan for bæredygtighed og økologi (februar 2012).

Ministeriets mål er, at 60% af maden i 2020 skal være økologisk. Studenterhusfondens mål er, at 90% af maden i 2020 skal være økologisk. Omstillingen til økologi sker i takt med, at priserne på økologiske produkter harmoniseres med priserne på konventionelle produkter, hvilket sker med udgangspunkt i fødevareministeriets plan for harmonisering af priser.

Studenterhusfonden er bevidst om sammenhængen mellem økologi og bæredygtighed, og kan vælge at fravælge et bestemt økologisk produkt, hvis der i forbindelse med transporten (f.eks. fra Spanien) udledes en del CO2 til skade for atmosfæren.

 

Vores kantiner

Studenterhusfondens køkkener tilstræber en alsidig, sund og velsmagende daglig menu i alle vores kantiner. Herunder... 

  • at der er fisk på menuen mindst 1 gange pr. uge
  • at frugt sælges til rimelige priser
  • at et måltid både består af kød og af grønt
  • at der altid er vegetarmenuer
  • at der er en velassorteret salatbar

 

Vores motto

"Sund fornuft - Klog energi"

 

        shf_3