Følg alle Studenterhusfondens nye tiltag, aktiviteter og produkter.

Vi er på flere sociale platforme, hvor du også kan følge vores bæredygtige univers og hvis du vil sikre dig information om hvilke nye produkter vi tilbyder i henholdsvis Deli, kantiner, caféer, catering og forplejning, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Opslået: 09. May, 2019

Varme hveder – til salg i vores kantiner torsdag d. 16. maj 2019.

Vi glæder os til torsdag d. 16. maj….
Her er der nemlig Lækre, Friskbagte, Økologisk Hveder til salg i vore kantiner/caféer. Du kan allerede nu bestille i din kantine/café, så du er sikker på at få fingre i hvederne 😋
Du er også velkommen til at købe på dagen, indtil vi ikke har flere…
Du får 4 stk. for kun kr. 30,- (1 stk. kr. 8,-) 😀☕️

Opslået: 10. April, 2019

Åbningstider i påsken

Vores kantiner, Stakladen, DMJX, Tåsingegade, Tandlægeskolen samt Moesgård kantine holder lukket fra d. 15-22. april, begge dage inkl.

Nobels kantine og Café & Deli samt Dale’s Café holder åbent d. 15-17. april, begge dage inkl. på deres normale åbningstider.

Rigtig god påske ☀

Opslået: 27. March, 2019

Studenterhusfonden flytter ind på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

NYHED! Studenterhusfonden flytter ind på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Mandag den 1/4 flytter vi ind i kantinen på DMJX og her vil kantinen have åbent hver dag fra kl. 08-14.00.
Kig forbi i vores nye kantine på Olof Palmes Alle 11 på mandag d. 1/4, fordi vi fejrer det nemlig med 500 friske croissanter til lejligheden.
Dem deler vi ud i tidsrummet 08.30-10.00 i DMJXs kantine, hvor du samtidig kan nyde en gratis kop kaffe ☕

Opslået: 19. March, 2019

NYHED! Fransk citrontærte med marengs🍋

Vores franske bager har lavet en ny lækker kage med frisk smag af citron, som kan købes i portionsstørrelse fra onsdag d. 20. marts 2019! 😍😋

Prisen for denne skønne citrontærte er bare 18,00 kr. pr. stk. 😋

Kan bestilles direkte inde i vores onlinebestilling.

Opslået: 06. February, 2019

Stillingsopslag

Vi søger nye medarbejdere, skynd dig under “ledige jobs” for at se mere!

https://studenterhusfonden.dk/job/ledige-jobs/

Vi glæder os til at høre fra dig.

Opslået: 16. October, 2018

SHF og Verdensmålene

Her laver vi Ærlig mad uden numre

Fra 2014 er Studenterhusfonden (SHF) drevet som en storkøkkenproduktion, hvor vi kigger på måltidets hele vej fra jord til bord. Vi går efter de gode kvalitets råvarer, flere og flere økologiske, købt hos ansvarlige producenter og leverandører, der er så lokalt forankret som muligt, vi producerer al vores mad fra bunden selv i egne storkøkkener og et bageri. Og vi fremstiller dermed vores produkter, mad og måltider uden tilsætningsstoffer og unødvendige kemikalier.

Vi går efter de rene varer, og vores slogan er derfor også, at vi producerer “Ærlig mad uden numre”.

Et storkøkkens forpligtelse

Som en virksomhed, der dagligt forbruger store mængder af råvarer til fødevareproduktion, har vores efterspørgsel og forbrug en påvirkning. Den mener vi forpligter os til at efterspørge kvalitet.

Samtidig producerer vi på AU’s Campus til både studerende og ansatte, der arbejder med viden og forskning. Det forpligter også os til at søge efter viden og skabe kvalitet i vores daglige arbejde.

Endelig er de generationer af unge studerende, vi møder som kunder i vores kantiner og caféer, fremtidens forbrugere, som vi (måske) kan påvirke til sund omtanke i den fremtidige madkultur.

FN’s Verdensmål har vist os vejen

Når vi i forvejen er optaget af vores forbrug af råvarer, vi har en no-flight policy overfor vores leverandører, vi arbejder for at hæve vores økologi-% i måltiderne og samtidig reducere spild af råvarer og overproduktion i vores køkkener, så er vejen allerede lagt, som en række af bæredygtige skridt mod den køkkenkultur, vi opfatter, som sund fornuft.

Derfor har det også været indlysende for SHF, at vi kunne bruge FN’s Verdensmål fra 2015 til at skærpe vores retning og målsætning.

I et samarbejde med DEM – Dansk Energi Management har vi derfor kortlagt, hvilke områder vi aktuelt kan bidrage til med bæredygtige løsninger, og her er vi nået frem til de 5 mål, som giver mening hos os.

SHF har endnu mange målsætning, vi ønsker at indfri indenfor hvert af de fem områder. Men vi er godt i gang. Vi gør os umage. Og vi forpligter os til herigennem at stræbe efter at bidrage til en mere bæredygtig verden i fremtiden.

Her på hjemmesiden, offentliggjort 1. november 2018, kan du læse mere om, hvad SHF står for og arbejder med.

 

 

 

Opslået: 13. June, 2018

Bliv lidt klogere på ØKOLOGI

Kampagnen ”Ren Madglæde” ruller i den kommende tid ud til Studenterhusfondens kantiner og caféer på AU’s campus og tester de studerendes og ansattes viden om økologi.

Nyheder_juni18Ren Madglæde er tilrettelagt af Økologisk Landsforening og Frugtformidlingen, som gerne vil bidrage til at give danskerne en større viden om, hvilke grunde, der kan være til at overveje de økologiske produkter.

Studenterhusfonden, der er tildelt Fødevareministeriets sølvspisemærke for over 60% økologi i sin madproduktion,
vil gerne præsentere netop denne kampagne for sine brugere og kunder.

– Her har vi jo et plus-tilbud til vores kunder. En sjov konkurrence – hvis svar måske overrasker nogle, et glas lækker økologisk juice og så kan man tage en opskriftssamling med helt nye lækre retter med sig også. Og det passer alt sammen godt ind i Studenterhusfondens bæredygtige profil, siger direktør Kristina Kristensen.

Vinderne af konkurrencerne får en attraktiv pakke med lækre økologiske varer og produkter.

Her kan du møde Ren Madglæde…

Fredag den 13. juni: Dale’s Café
Fredag den 22. juni: Stakladen
Onsdag den 27. juni: Samfundsfaglig Kantine

Læs mere om kampagnen: www.renmadglæde.dk

Opslået: 23. May, 2018

H.K.H Kronprins Frederik åbner Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet

Foto af prinsen: Keld Navntoft, KongehusetNyt tværfagligt centeret, forankres på Institut for Statskundskab, hvor H.K.H. Kronprins Frederik i sin tid tog kandidatgrad fra. Kronprinsen både åbner centeret officielt og lægger navn til det

Centerets mål er, at skabe international topforskning til uddannelse af fremtidens offentlige ledere og dermed til gavn for borgerne og samfundet.

For Studenterhusfonden, leverer forplejninger til dagens arrangement, er det en spændende dag.

Når dagen afrundes med en reception for de 650 deltagere i Samfundsfagenes Kantine,
som 23. maj 2018 er forbeholdt arrangements gæster, så vil H.K.H. Kronprins Frederik
også få denne menu serveret:

Agurk med letrøget rejer & ramsløgscreme
Selleri cannelloni med ørred & estragon støv
Quiche Lorraine med Gammel Knas & karamelliseret løg (vege)
Rørt rødbedetatar med jordskokkemayo (vege)
Kartoffelterrin med sprængt kalv & rødbede
Vol au vent med andelever, cognac & æblegranulat
Elegant kransekage

 

Opslået: 14. May, 2018

”Doggybag” i bæredygtig version

Nu kan du undgå madspild, når du arrangerer konferencer på AU

Med verdens første af sin slags: en biologisk nedbrydelig og helt igennem bæredygtig doggybag “TreatBox®” kan Studenterhusfonden nu tilbyde sine arrangører af møder og arrangementer på Aarhus Universitet’s Konferencecenter, at tage en portion af det tiloversblevne måltid med hjem.

Opbevaringen sker på helt forsvarlig og tæt måde, TreatBox er godkendt til direkte fødevarekontakt.

TreatBox er desuden produceret 100% CO2 neutralt, dvs. helt uden brug af skadelige kemikalier eller knappe ressourcer. Det handler om de rette løsninger og respekt for ressourcer. Og det er også baggrunden for at Danmarks Naturfredningsforening anbefaler TreatBox.
Som arrangør kan man fremover vælge at udlevere den eller have den til at stå i en holder, så møde- og konferencedeltagere selv kan vælge at benytte den.

Dermed er bestillere af arrangører gennem Studenterhusfonden med til at sikre at madspild kan minimeres og samtidig gøre en samfundsgavnlig indsats og skabe goodwill hos sine deltagere.

Forhør nærmere hos Studenterhusfondens Bookingteam: 8715 3910

Opslået: 30. April, 2018

Mere bæredygtig Kantine på Moesgaard

En gruppe studerende på Aarhus Universitet i Moesgaard har etableret projekt ”Green Canteen AU”, som går ud på at skabe mere bæredygtighed på stedet.

I første omgang har gruppen henvendt sig til Studenterhusfonden (SHF), som driver kantinen for ansatte og studerende på Universitetets område i Moesgaard, og spurgt om SHF ville deltage i et forsøg på at minimere éngangskaffekrusene i kantinen.

– Det sagde vi naturligvis ja til med det samme. Vi arbejder selv løbende på at finde mere bæredygtige udgaver af  emballage og er også stærkt interesseret i at undgå plastik. Vi skal også bare sikre os, at vi ikke finder frem til en emballage – i dette tilfælde en kop, som ender med at blive så fordyrende, at de studerende ikke længere kan købe kaffen i kantinen, siger Kristina Kristensen, der er direktør for Studenterhusfonden.
Men dén udfordring har de studerende løst ved at indkøbe porcelænskopper dels med et sponsorat og dels i genbrugsbutikker.
Moesgaard’s kantine har hidtil anvendt flamingo plast krus som éngangsemballage, når studerende og ansatte købte kaffe og the, som de ønskede at medbringe ud af kantineområdet.

Trods manglende forskning på området, er man alligevel klar over, at plastik – både mikro og makro – har en stor og negativ effekt på vores miljø, hvorfor alle forsøg på at reducere brugen af plastik og erstatte det med mere bæredygtige løsninger, er værd at forsøge.
Plastik ender i høj grad som svært-nedbrydeligt affald i naturen. Og samtidig udleder det mikroplast, som optages i fødekæden. En dansk undersøgelse har også kunnet påvise, at det nu er i danskernes drikkevand.

Genbrug kræver adfærdsændring

I samarbejdet mellem Green Canteen og Moesgaards Kantine sørger de studerende for at skaffe porcelænskopper til kantinen, mens kantinen forpligter sig til at vaske kopperne op, så de kan recirkulere.

Udfordringen med porcelænskopper er imidlertid, at den enkelte studerende nu selv skal sørge for at bringe den brugte kop tilbage til et stativ i kantinen, så det kan blive vasket op – lige som man ville gøre hjemme. Hvor de tidligere blot kunne smide et plastskum krus ud, der hvor de lige stor og gik.
Det lægger et nyt ansvar over på den enkelte. Og kræver derfor at man i nogle tilfælde skal ændre sin adfærd og læggen vejen rundt om kantinen en ekstra gang.
Forsøget testes fra maj til oktober, hvorefter erfaringerne gøres op med henblik om Studenterhusfonden og Green Canteen kan gøre ordningen permanent.