Derfor går vi efter økologi

 

SHF går ikke på kompromis med sæsonerne, så lokale råvarer som muligt og de gode dyrkningsprincipper. Vi vil tage ansvar for vores fælles madkultur og planeten ved at have vores fokus på økologi, sæsonerne, madspild og plantebaseret kost i vores madproduktion.

Fødevarestyrelsen siger om valget af økologiske råvarer:

”Økologiske fødevarer er som udgangspunkt produceret uden brug af sprøjtemidler, og kun ganske få tilsætningsstoffer er tilladt i økologiske fødevarer.
Ved at købe økologiske fødevarer er du med til at fremme bedre dyrevelfærd og en mere miljørigtig produktion, samtidig med at du reducerer dit indtag af pesticidrester gennem kosten.”

I SHF’s brug af økologiske råvarer, lægger vi særligt vægt på…

  • Du får mad uden rester af sprøjtegifte
  • Du får mad med mere smag
  • Du får rene vare uden sminke
  • Nej tak til gensplejset mad
  • Ø-mærket står for grundig kontrol

Studenterhusfonden begyndte omlægning fra konventionel kantine- og konferencedrift i 2014.

December 2016 modtog vi myndighedernes statskontrollerede spisemærke i økologi i sølv for over 60% økologiske råvarer i gennemsnit.

Aktuelt i 2018 ligger SHF’s økologiprocent på over 70%.

Vi opfatter den økologiske omlægning som en proces, der fortsat arbejdes med dagligt. SHF arbejder på nuværende tidspunkt efter en målsætning om, at vi skal have 90% økologisk madproduktion i 2020.