Brun Kalkmaling

Er du til det naturlige og jordnære, er brun kalkmaling helt sikkert noget for dig! Kalkmaling i brun gør sig perfekt sammen med rå, naturlige træsorter, uanset om det er en kold eller varm farve brun kalkmaling. Det er blevet mere og mere populært at anvende farver i sin indretning, som leder tankerne hen på mad og spiselige ting. Når vi taler om brune farver, kan vi da heller ikke stoppe vores tænder med at løbe i vand – tankerne falder helt naturligt hen på et stykke lækker chokolade. De brune og jordagtige nuancer fås i et væld af forskellige nuancer; fra en blød og varm karamel-brun til en mere hård og mørk chokolade-brun.

Her på siden har vi samlet alle vores brune farver kalkmaling, så kig dig omkring og bliv inspireret i dag!

Kalkmaling i brun

Kalkmaling i brun er en meget bred skala; fra de kolde greige, grå-brune neutrale farver, til de varme rød-brune. De kolde og neutrale farver er ekstremt smukke at sammensætte med hvide, beige og blå farver. De varme orange- og rødbrune farver kalkmaling fremhæves bedst, ved at sammensætte dem med andre varme og jordnære farver eller gyldne træsorter. Brune farver i indretningen skaber ro, uanset om du vælger en mørkebrun kalkmaling eller en beige. De lyse brune farver, herunder beige kalkmaling er utroligt smukke i skandinavisk indretning. De kan anvendes som en neutral base i indretningen, hvor de vil skabe lidt mere liv end en almindelig grå eller hvid vægmaling vil gøre.

Brune farver Kalkmaling

Vælger du en kold brun kalkmaling, som eksempelvis Hipster Brown, vil du opleve at den med sine grønne undertoner skaber et helt særligt naturligt og harmonisk look i din indretning. Brune farver med grønlige undertoner understreger de naturlige elementer som du har i din indretning. Især de brune toner er taknemmelige at pynte med, fordi man kan vælge mellem så mange forskellige toner; der er alt fra den mørke chokoladebrune, til den dejlige kaffebrune, til den mere rustne til de lysebrune og beige nuancer. Hvis du ikke ønsker at male alle væggene om i en brun nuance, bør du i stedet investere i et par individuelle blikfang som tekstiler, indretningsdetaljer, møbler eller hvorfor ikke lade træbeklædningen få en dejlig brun farve som en omvej til en lysere farve på væggene?

Hvad gør brun kalkmaling ved din indretning?

Brun kalkmaling er perfekt til dig som drømmer om et naturligt look, uden at det bliver alt for mørkt. Brune farver på væggene skaber et smukt samspil mellem alle de naturlige træsorter du har inde i dit hjem, samt naturens egne farver udenfor. Brune farver i interiøret skaber en følelse af ro, uanset om du vælger en mørkebrun nuance eller en beige. De lysebrune toner, herunder beige, er utrolig smukke i skandinavisk indretning. De kan bruges som en neutral base i indretningen, hvor de vil skabe lidt mere liv, end for eksempel en standard grå eller hvid vægfarve vil gøre. En neutral brun farve på væggen kan bruges på samme måde, som du ville bruge en grå vægfarve.

Rødbrun Kalkmaling

Kalkmaling i rødbrune toner skaber et helt særligt jordnært udtryk i dit hjem. Den fløjlsbløde finish skaber varme og hygge i hjemmet og giver dig en dejlig omsluttende følelse. Se eksempelvis Savanna Sunset som er en smuk rødbrun farve kalkmaling som vil skabe et blødt og harmonisk look, hvor den bruges. Hvis du er modig og vil skabe et mere dramatisk look, bør du kigge efter mørkebrune farver. Disse fås i en række forskellige toner og nuancer, og du kan skabe en hyggelig og varm atmosfære med en mørkebrun tone opdelt i en ‘brændt orange’. Du kan også skabe et royalt og herregårdsagtigt look ved at vælge en brun nuance med kølige undertoner – en farve, der for eksempel er brudt op i en mere lilla tone. Endelig interagerer brun vægfarve ekstremt godt med pasteller i alle forskellige farver.