Fordele og ulemper ved at vælge en entreprenør eller selv styre byggeprojektet

Når man skal påbegynde et byggeprojekt, er det vigtigt, at man tager stilling til, hvilken entrepriseform, der passer bedst til ens byggeproces. Der er flere forskellige fordele og ulemper ved eksempelvis fagentreprise og hovedentreprise. Der er derudover også fordele og ulemper ved at tage egen byggestyring over projektet. Vil du vide mere om fordele og ulemper ved de forskellige entreprenørformer og det selvstyrede byggeprojekt? Så læs med herunder, hvor du får en liste over diverse fordele og ulemper ved de forskellige byggemetoder. Måske vil du blive overrasket! Klik her og få mere at vide.

Fagentreprise

En af de mest populære typer af entreprise er fagentreprise. Et byggeprojekt med fagentreprise udføres af flere forskellige entreprenører, der hver især udfører forskelligt arbejde inden for deres enkelte fag. En af fordelene ved denne form for entreprenørarbejde er, at du som bygherre har et stort ansvar for dit eget byggeprojekt samtidig med, at du kan få en masse hjælp til det praktiske byggeri.

En af ulemperne ved denne form for entreprisearbejde er, at denne form for entreprise kan være meget krævende for bygherren. Som bygherrer er der nemlig mange forskellige ting, du skal holde styr på under byggeprocessen – også selvom du har fagentreprise med ind over.

Hovedentreprise

En anden populær type af entreprise er hovedentreprise. Ligesom i fagentreprise er der i hovedentreprise en klar opgavefordeling, hvor entreprenøren påtager sig diverse forskellige behov som udførelse af arbejde, bestilling af materialer og meget mere. Fordelen ved at bruge hovedentreprise metoden er, at denne ofte er særligt god for den private bygherre, da du har en samarbejdspartner hele vejen igen.

Derudover kan du vælge lige netop den entreprenør, du ønsker, skal stå for projektet. En af ulemperne ved hovedentreprise er dog, at det kan være svært at forudse selve projektet og kvaliteten af byggeriet. Derudover kan det for nogle være en ulempe selv at skulle stå med processen om at søge byggetilladelse.

Egen byggestyring

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du selvfølgelig også vælge at styre projektet selv. Dette er en fordel for dig, der i forvejen har en masse kendskab til byggebranchen og kender til de forskellige byggemetoder. Det er desuden en stor fordel for dig, der ønsker at have fuld kontrol over projektet. En af ulemperne ved at lave egen byggestyring er, at du skal stå for alle dele af byggeprojektet selv, og derfor skal have meget viden indenfor mange forskellige områder og emner.