Gjøco Herregård Træolie XO

Terrasseolie, Træolie, Alkydolie

Gjøco Herregård Träolja XO er et ekstremt højkvalitetsprodukt tilsat konserveringsmidler for at forhindre fremkomsten af ​​sort skimmelsvamp. Det er en gennemtrængende imprægneringsolie baseret på alkydolie og produktet kan bruges på imprægneret udendørs træ og trænger dybt ned i træet og beskytter det mod revner og gråning.

Gjøco Herregård Träolja XO er velegnet til udendørs brug på skrå vægge, terrasser, havemøbler og lignende. Hvis det træ, du skal til at oliere, er af en lettere træsort, anbefales det at bruge en olie, der indeholder en lille smule pigment, eksempelvis vores Gylden Træolie, da dette beskytter træet mod solens UV-stråler.

Herregård Træolie trænger godt ind i træet og imprægnerer det, hvilket bidrager til optimal beskyttelse mod fugt. Den særlige sammensætning gør, at du kan anvende træolien helt ned til 0 varmegrader – sæsonen for udendørs maling forlænges altså markant ved brug af dette produkt!

Dette produkt fås som standard i både en gennemsigtig og en gylden variant, men produktet kan også tones i et væld af farver.

 

Sådan bruger du gennemsigtig træolie på din terrasse:

  1. Nyt, imprægneret træ skal være tørt inden påføring – det kan tage fra et par uger op til 2 måneder at få det helt tørt.
  2. Skyl og børst eventuelle rester af gammel imprægnering væk.
  3. Slidte overflader børstes med stålbørste og slibes ned, så træet bliver sundt og “nyt”.
  4. Snavset og tidligere behandlet træ skal først vaskes grundigt med grunder.
  5. Inden påføring skal underlaget/overfladen være tør og ren. På nyt træ påføres 1-2 lag og vådt-i-vådt.
  6. På tidligere behandlet træ påføres 1-2 lag efter behov.
  7. Træolien skal trænge dybt ind i træet uden at danne en overflade. Overskydende olie tørres af med en fnugfri, tør klud i samme retning som venerne.

Imprægnerende træolie

Træ er klassificeret som et levende materiale, der langsomt nedbrydes gennem årene af fugt og forskellige mikroorganismer. Olierer du din terrasse med jævne mellemrum, vil du kunne bruge terrassen i mange år.

Et synligt tegn på, at træet begynder at bryde ned, er, at det begynder at vise revner forårsaget af tørke. Et dårligt beskyttet træ vil erodere hurtigere og se mere slidt ud og vil flise mere. Ved at behandle det udvendige træværk med imprægnerende træolie minimerer du risikoen for, at træet bliver påvirket af tørre revner, da træolien trænger dybt ned i selve træet. Behandlingen giver træet en frisk og vand- og fugtafvisende overflade.

Hvilken træolie skal du vælge?

Svaret på det spørgsmål er: hvilken slags træ skal du oliere? Har du en altan eller terrasse i trykimprægneret træ? Er træet ubehandlet eller måske lavet af noget ædeltræ? Find ud af hvilken træsort du har, inden du vælger træolie.

En effektiv træolie af høj kvalitet beskytter dit træespalier, terrasse, altan, havemøbler, hegn, pergola, legehus til børn… ja, alt udvendigt træværk fra bunden! Det smukke ved træolie er, at den bevarer træets naturlige udseende og fremhæver strukturerne i pladerne. Træolie findes både som naturlig og gennemsigtig, men du kan også vælge en træolie, der kan farves eller som er pigmenteret. Et andet vigtigt aspekt er at tænke over den glans, du ønsker på det endelige resultat. Vil du have en mat eller blank finish?

Her kan du se alle de typer træolie som vi forhandler hos Gebenna.

Træolie eller træbeskyttelse?

Forskellen på en træolie og en træbeskyttelse er, at olien trænger dybere ned i træet og skaber en fugtafvisende overflade, mens træbeskyttelsen danner et beskyttende lag ovenpå træet. Vælger du at behandle dit udendørs træværk med en træolie af høj kvalitet, undgår du risikoen for afskalning, men til gengæld skal du gentage træoliebehandlingen efter et par år, mens træbeskyttelsen holder væsentligt længere.

Pensel eller malerulle til træolie?

Du kan både bruge en træoliebørste og en rulle, der er tilpasset til at blive brugt til træolie. Fordelen ved at arbejde med en rulle er, at det går hurtigere. Nu om dage findes der også såkaldte terrassepuder, der er specielt designet til at gøre det så nemt som muligt for dig at behandle din terrasse. Det skal dog siges, at man ved at supplere med en pensel, dækker alle behov; med en pensel når du hjørner og langs lister på en helt anden måde, end du gør med en rulle eller en terrassepude.

Invester i denne komplette pakke fra svenske Mäster, når du vil give din terrasse eller terrasse en træbeskyttende behandling: uanset om det er lasur, træbejdse, træolie eller et andet træbeskyttende produkt. Svenske Masters er kendt for deres højkvalitets malerværktøj, deres innovative produktudvikling og de råmaterialer, de bruger.