Gør soveværelset grønnere med en ny kapok madras

Soveværelset er en essentiel del af ethvert hjem, og centralt for lige præcist dette rum er selvfølgelig sengen. Hvad angår stil, så er bæredygtighed meget på mode og en af de bedste måder at inkorporere det i soveværelset er med en flot kapok madras. Men hvad gør lige præcist denne madras til noget af det bedste indenfor bæredygtighed? Læs bare videre.

 

Hvad er kapok?

Lad os allerførst få besvaret spørgsmålet, hvad er kapok? Kapok er en naturfiber der høstes fra frøkapslerne der vokser på kapoktræet. Kapoktræerne gror i forskellige regioner i Indien, Afrika og Sydamerika i tropiske regnskovsområder, og det er også her den høstes til brug af madrasfyld. Høsten af kapok skaber en god indkomst for lokalmiljøerne i regionen, og hjælper også til regnskovsbeskyttelse. Kapok skal ikke forarbejdes før det kan anvendes til ting som madrasfyld, og der er derfor ikke store produktionsomkostninger hvad angår kapok.

 

Kapok – Et fantastisk naturmateriale

Kapok er en utrolig interessant naturfiber med mange specielle egenskaber der gør at det egner sig fremragende som madrasfyld samt fyld til dyner og puder. Kapokfibrene består af mange små hulrum, og materialet er derfor utroligt let, mange gange lettere end uld. De mange hulrum gør også at kapok har en isolerende effekt hvilket virker temperaturregulerende. Disse små hulrum er også omkranset af en speciel type voks, der gør kapok naturligt vandafledende. Dette er en af dets bedste kvaliteter som madrasfyld, da kapok let transporterer sved væk fra kroppen når du sover om natten. Voksen indeholder også nogle specielle bitterstoffer som er antibakterielle og også holder støvmider væk. Alt i alt er kapok et fantastisk naturmateriale.

 

Kapok kan bruges til alt sengeudstyr

Kapok kan bruges i alt slags sengeudstyr, men selvfølgelig kun som fyld. Hvis det skal være så bæredygtigt som muligt er det derfor vigtigt at foret på madrassen består af et mere bæredygtigt stof også. Så hvis du leder efter en økologisk topmadras til den miljøbevidste og en allergivenlig topmadras til allergikeren, så er kapok et godt valg. Bare husk at sikre dig at hele madrassen består af bæredygtige produkter

 

Kapok fuldender soveværelset

En god kapokmadras er prikken over i’et på det stilregne og moderne soveværelse. Samtidig gør du også en god gerning for miljøet. Tager du dig også godt af din kapokmadras holder den i mange år, hvilket også modkæmper overforbrug og udsmidningskultur. Når du så en dag må skille dig af med en kapok madras, så er kapokken 100% bionedbrydelig. Det er altså hele vejen fra produktion, til brug og til sidst udsmidning at en kapokmadras er god for klimaet. Men når du stadig har den liggende på et flot sengestativ i dit soveværelse, er det nok der at den er bedst. For det er der den kan blive brugt og set.