Forebyg ubehagelige overraskelser i din villa

Drømmen om villa, Volvo og vovse eksisterer stadig. Mange flytter ud af centrum og søger mod villaområderne på Amager for at udleve især villadrømmen. Men hvad gør du når villa, Volvo og vovse-drømmen pludselig bliver til villavandland-mareridtet? Eller hvis villaen allerede indeholder kæledyr – de små, ubudne af slagsen – når du flytter ind?

Det behøver du naturligvis slet ikke tænke på, hvis du bare sørger for at forebygge problemerne så snart villaen er i hus, som man siger. Her får du nogle gode råd til, hvad du skal holde øje med når du køber villa.

Få hjælp fra en professionel

Det er altid en god idé at spørge en professionel til råds – gerne allerede inden du sætter din underskrift på købsdokumenterne. Og har du allerede erhvervet dig en bolig uden at få den kigget efter, så husk på; bedre sent end aldrig! Det er nemlig altid bedre at forebygge problemerne end at panikringe rundt efter hjælp en sen lørdag aften.

Anbefalingen herfra lyder: kontakt en autoriseret kloakmester på Amager så hurtigt som muligt. Også selvom du tænker alt ser fint ud. Der kan nemlig skjule sig en hel del ubehageligheder rundt omkring i boligen.

En kloakmester kan for eksempel tage et kig på kloakkerne under dit hus, for at se om de trænger til service. Dette gøres ved hjælp af TV-inspektion, der kan afsløre om der er skader i kloakken, som senere hen kan give uvelkomne overraskelser. Inspektionen betaler du selv for, men eventuelle skader dækkes af dit forsikringsselskab, så det behøver slet ikke blive en dyr omgang.

Hvad skal du selv holde øje med?

Det er vigtigt at du selv holder øje med din boligs stand. Særligt hvis du har en kælder, skal du være opmærksom på fugt. Fugt i kælderen – og i resten af huset i øvrigt – kan nemlig på sigt give skimmelsvamp og råd indvendigt, og det er en længerevarende proces at komme af med igen. Derfor er det også i sådanne situationer en god idé at tage fat i en kloakmester. De kan lægge et omfangsdræn, som kan lede vandet væk fra dit hus og ned i kloakken.

Ikke kun fugten i jorden omkring dit hus kan volde problemer – det kan vejret også. Et af de mest frygtede vejrfænomener blandt husejere er skybrud, som ofte fører til oversvømmede kældre. Her kan et højvandslukke give ro i sindet. Med sådan et installeret sikrer du, at vandet ikke løber tilbage i kloakken og ind i boligen når vejret går amok. Også dette kan en kloakmester hjælpe med.

Og sidst men ikke mindst, skal du naturligvis tage dig i agt for gnavere, som kommer ind gennem kloakken. Her kan anbefales at få installeret en rottespærre.