Hvordan forebygger man dyre kloakregninger?

Ingen har lyst til dyre kloakregninger – det er nødvendige udgifter, som både er træls og uundgåelige, hvis man er heldig. En kloakservice er god at have ved hånden, men mange vil helst gerne undgå dét opkald

Hvis du gerne vil lære, hvordan du kan forebygge dyre kloakregninger, er du kommet til det rette sted. I artiklen her kan du få tre gode råd, som alle kan følge, og lære hvordan du passer godt på din kloak.

Pas på dine afløb

Afløbene i din bolig er et fint system, som før eller siden vil blive forstyrret og stoppet til. Men du kan passe bedre på dem meget simpelt og udskyde kloakservice lidt længere.

Når du har været i bag, bør du for eksempel tørre gulvet efter og fange de hår, der er faldet ned. Smid dem ud i skraldespanden, så de ikke stopper bruseafløbet til hurtigere.

Hvis du har kortere hår, som er nemme at fange, eller hvis du ofte barberer ben, kan du købe et hårfilter til dit afløb. Det vil kunne fange det værste, så de helt små hår ikke får løbsk løb.

Lær at rense afløb selv

Det er en kæmpe fordel at kunne rense afløb selv, og selvom opgaven kan være lidt ulækker, tager det ikke længe, og det vil spare dig i længden. Du behøver ikke arbejde for en kloakservice for at lære, hvordan du bærer dig ad.

Det er oftest afløb på badeværelser, der skal renses, men køkkenvasken får også brug for en kærlig hånd indimellem. Du kan nemt lære på nettet, hvordan du renser afløb. Sørg for at få de rigtige handsker og rengøringsmidler, inden du går i gang.

Dine redskaber behøver ikke være på niveau med en kloakservice, og de fleste supermarkeder bør have det, du har brug for.

Gå ikke i panik

Det værste, du kan gøre, når du ser eller lugter et stoppet afløb, er at gå i panik. Det kan være fristende at hælde kemikalier og rengøringsmiddel i og håbe på, det hele går væk, men dét kan faktisk være farligt.

Kemikalierne kan skade den kloakservice, du kan ende med at ringe til. Hvis du hælder ting i dit afløb, skal du holde dem ved siden af eller skrive dem ned. Du kan potentielt sætte dem i fare, der prøver at hjælpe dig.

Tag en dyb indånding og ring til en kloakservice, hvis du er bekymret.