Sådan får du det bedste resultat, når du skal lægge fliser i indkørslen

Noget af det første, man lægger mærke til på villavejen, er, hvordan andre folks huse, forhaver og indkørsler ser ud. Det kan give både dårlig samvittighed over, hvor meget man selv mangler at gøre hjemme – men det kan også give inspiration til, hvordan man kan anlægge en flot og indbydende indkørsel selv.

Tid til at trække i arbejdstøjet

Selvom det potentielt kan være et stort projekt at omlægge indkørslen derhjemme, så er det tiden og energien værd. Den billigste løsning er at bestille et læs grus eller granit, men skal det stå flot og skarp og kræve minimal vedligeholdelse efterfølgende, er det klart værd at anlægge fliser.

 

For at det kan lade sig gøre, skal man dog gøre sit benarbejde først. Den gamle indkørsel skal skrælles væk, så underlaget er blottet, hvorefter det skal jævnes og komprimeres optimalt. Til det formål bør man leje en pladevibrator hos Nordjysk Lift.

Sådan vælger du den rette maskine

Når du skal leje en pladevibrator til indkørslen, er der en række forhold, du bør overveje. Der findes nemlig et hav af forskellige modeller på markedet, og det er ikke nødvendigvis den største pladevibrator, du kan finde, der egner sig bedst til netop dit projekt.

 

Først og fremmest er det væsentligt at forholde sig til det areal og den mængde jord, der skal komprimeres. Er der tale om en mindre indkørsel, er en lille pladevibrator – en såkaldt jordloppe – tilstrækkelig til formålet.

 

Er der til gengæld tale om et større areal, hvor der skal være plads til to biler plus det løse, kan det være nødvendigt at vælge en større maskine.

 

Jo større en pladevibrator man vælger, des mere vil den veje. Og jo mere den vejer, jo mere effektivt komprimerer den. Dette skyldes, at kombinationen af slagkraft og vægt presser jord, sand og grus sammen til den kompakte masse, man gerne vil opnå, inden man anlægger fliser.

 

En lille maskine kan naturligvis også udføre arbejdet optimalt – og jordlopperne er desuden både lettere at anvende og manøvrere end de store maskiner, der typisk udlejes til professionelle håndværkere og entreprenører.

Forskel på plade og motor

De fleste pladevibratorer er udstyret med en kantet plade, der effektivt komprimerer langs kanterne i indkørslen. Men det er også muligt at leje en pladevibrator med en cirkulær plade, hvis man har behov for at stampe jorden omkring buer, søjler eller lignende.

 

Derudover findes der også forskellige motortyper. Pladevibratorer fås således både med diesel- og benzinmotor, samt i batteridrevne versioner. Typisk har maskiner med forbrændingsmotorer en større gennemslagskraft, men der kan være både miljø- og sundhedsmæssige fordele ved at vælge en pladevibrator på batteri.

 

Det er dog i de fleste tilfælde et spørgsmål om præference, og er man i tvivl om, hvad der er det rigtige valg for en selv, kan man altid spørge om råd og vejledning, når man lejer en pladevibrator hos Nordjysk Lift.