Købsvejledning til Græsslåmaskiner

At se ud på en velklippet grøn have er en af livets enkle fornøjelser. Men at klippe alt det græs er måske ikke altid lige tilfredsstillende. At have en pålidelig græsslåmaskine er derfor nøglen til en komplet have. Hvert år klipper forbrugsrapporter hektar af græs, for at teste hvilke modeller udkonkurrerer de andre. Det er derfor vigtigt at bide mærke i, at størrelsen på din have er essentiel for hvilken type plæneklipper, der passer bedst til dig. Før man køber en plæneklipper, er der et par ting at overveje. For det første skal man kigge på, hvilke funktioner ens plæneklipper skal være udstyret med. Der kan være stor forskel i pris i en skub og selvkørende modeller. Skub græsslåmaskiner har en tendens for at være mere omkostningseffektive, hvorimod de selvkørende befinder sig i ovre i den dyrere ende.
Selvkørende græsslåmaskiner trækker energi fra motoren til at drive hjulene, men er til gengæld behagelige og nemme at styre. Efter hver gang du trimmer haven, er det vigtigt at vaske undersiden af din græsslåmaskine. Når det er tid til det, gør en udvaskningsport arbejder delvis nemmere. Det kan især være nyttigt at følge en Plæneklipper Test, da man hurtigt kan danne et overblik over de bedste plæneklippere på markedet. Det viser sig nemlig at man ikke behøver at bruge kassen, for at skaffe en god plæneklipper. Dog kan man også se i test, at man ofte kan få en plæneklipper i fremragende kvalitet, når man betaler lidt mere.

Hvem skal have en robotplæneklipper

Robotplæneklippere betragtes stadig lidt som et nichevalg til plæneklipning i nutidens Danmark. På trods af at de har været på markedet i 20 år, udvikles teknologien stadig i dag, og prisen bliver roligt billigere. Markedet for robotplæneklippere er stigende, og udsigten fortæller os, at dette marked kommer til at have en estimeret stigning på ca 20% om året. Som følge deraf, kan man nemt forudsige at robotplæneklippere er ved at blive et mainstreamvalg, til vedligeholdelse af ens plæn. Jo mere fragmenteret din have er, desto mindre fordel for du ved at købe en robotplæneklipper. En hel del robotplæneklippere er i stand til at håndtere betydelig komplekse plæner. Desuden er specifikke robotplæneklippere egnet til hældninger i din have på op til 35%. I danmark er der et bredt udvalg af robotplæneklippere, og dette kan være besværligt for købere, da modeller varierer en hel del. I test er det derfor vigtigt at kigge på den plæneklipper med den bedste samlede præstation til have-vedligeholdelse. I en Grouw Robotplæneklipper Test viser det sig eksempelvis at det danske mærke har lagt særlig vægt på håndtering af selv de mest komplekse haver. Der kan være mange modeller, som er meget ens på funktionerne, men hvor prisen nemt kan afvige i stor grad. Det kan derfor være praktisk at finde en robotplæneklipper, som klarer sig godt i test på både pris og funktionalitet.