Nu kan du nemt tjene ekstra penge – Solenergi

Med solceller omdanner du lys til strøm. Når lys fra solen rammer solcellen, får celleanlæggets elektroner tilført energi. Solens stråler er det element, som aktiverer solcellen. Det betyder, at selvom vi ikke altid har mange solskinsdage i Danmark, bliver der alligevel produceret strøm. Solceller producerer jævnstrøm. Det vil sige, at strømmens styrke afhænger af solcellemodulets størrelse og solstrålernes intensitet. Og det er den korte forklaring af, hvordan solceller fungerer. Herunder kan du gå mere i dybden med solenergi.

Udnyt solen og spar penge

De nyeste og bedste solceller kan omdanne helt op til 20 % at sollysets energi til el. Det kan være dyrt at installere solceller på taget, men det er en god investering. Solceller har en levetid på minimum 25 år, og de vil typisk være tilbagebetalt efter 6 til 8 år. Med det helt rigtige solcelleanlæg, kan du selv producere cirka 90 % af husstandens strøm. Når du er færdig med at betale til anlægget, vil du derfor være mere eller mindre selvproducerende af ”gratis strøm”.

 

En ekstra bonus er, at solceller forhøjer din boligs salgsværdi med cirka 3 %. Om du skal sælge i nærmeste fremtid eller på et senere tidspunkt, er solceller derfor en god investering.

 

Hos Mikma finder du Danmarks billigste solcellepaneler. Du kan læse mere hos Mikma.

 

Foruden en lavere elregning er solceller også gode for miljøet og vores planet. Flere undersøgelser viser, at 10 kvm solceller kan spare en husstand for helt op til 500 kilo CO2 hvert år.

 

Opsamling og salg af strøm

På nuværende tidspunkt er der ikke udviklet en metode til at gemme den strøm, du ikke bruger. Solceller producerer selvsagt mest strøm i dagstimerne, men det er også i de timer, hvor danskerne bruger mindst tid i hjemmet.

 

Du kan sælge overskydende elektricitet på elmarkedet gennem nogle større spillere. Det optimale havde dog været, hvis du kunne gemme din egen produktion af el og bruge den i de timer, hvor du er hjemme. Hvis muligheden for at gemme el bliver aktuel, vil du også kunne samle en stor mængde el i sommermånederne og først bruge den, når vinteren er over os. Om vinteren er der et større behov, fordi der bliver tilbragt mere tid inden for med lyset tændt.

 

El til dine køkkenapparater

Med solceller producerer du el til dine køkkenapparater. Står du og mangler noget, kan du helt sikkert finde det på https://prispresseren.dk/kategori/bolig-og-fritid/.