7 gode råd til dig der er begyndt på en videregående uddannelse

Er du lige begyndt på en videregående uddannelse? Eller har du planer om at begynde på en? Så er du kommet til den helt rigtige artikel. I denne artikel vil vi gå i dybden med 7 gode råd til dig, som går med planer om at begynde på en videregående uddannelse.

Det kan være svært at begynde på ny uddannelse og måske lidt forvirrende. Derfor kommer vi her med syv gode råd til dig, så du kan komme i gang på så positiv en måde som muligt.

 

  1. Accepter, at det kommer til at kræve disciplin, samt at du kan stå på egne ben. På universitet er der ikke en lære, som konstant hjælper og guider dig ligesom man er vant til på f.eks. gymnasiet eller i folkeskolen. Derfor bør du fokusere på at få lavet gode studievaner, så det hele ikke bliver overvældende for dig.
  2. Når du begynder på universitet får du en studiegruppe og her er det klart anbefalet, at du gør så meget brug af denne gruppe som du kan. Ikke nok med at du kan få gode venner ud af det, så skal du også huske på, at de alle sammen sidder i præcis samme situation som dig, og helt sikkert også gerne vil have hjælp, samt hjælpe dig.
  3. Når du begynder på universitet, så gå alt og alle i møde med et smil på læberne og et åbent sind. På den måde bliver det hele lidt nemmere og mere overskueligt.
  4. Lad ikke karakterne tage overhånd. Naturligvis vil man gerne have gode karaktere, men man kan lige så godt acceptere, at man højst sandsynligt ikke er god til alt på en videregående uddannelse. Tænk derfor ikke for meget over hvis du får et træls 02 i karakterbogen. Så meget betyder det alligevel ikke, når du kommer ud på arbejdsmarkedet.
  5. Skab gode vaner, når du begynder på studiet. På den måde bliver det hele nemmere. Når du strukturer din hverdag, så ved du præcist hvilke timer du har sat af til at studere og hvilke du har sat af til at slappe af og hygge dig, og på den måde undgår du at blive stresset.
  6. Brug det du lære i virkeligheden. Studerer du f.eks. IT og hvordan man laver hjemmesider? Så prøv dig af med at bygge din egen wordpress hjemmeside. Du lærer meget mere ved også at benytte det du lærer ude i den virkelige verden.