Tænk sikkerheden ind når du bygger nyt

At bygge sit eget hus er et spændende projekt, hvor man gerne vil inkluderes så meget som muligt. Du har brugt tid og penge på at designe dit drømmehus, og nu bliver det endelig en virkelighed. Dog betyder det ikke, at du skal glemme at tænke sikkerheden ind i dit byggeprojekt.

Hav alt det sikkerhedsmæssige udstyr i orden

En byggeplads er ikke ligefrem det mest sikre sted at være. Der foregår meget på samme tid, hvilket kan gøre det overvældende at gå rundt på en byggeplads. Derudover er det vigtigt, at man har fået alle de relevante sikkerhedskurser, inden du går rundt på byggepladsen. Det er blandt andet vigtigt, at du har alt det rette sikkerhedsudstyr, så du og andre er bedre beskyttet, hvis en ulykke skulle ske. Især hvis dit fremtidige hjem er i flere etager, er det vigtigt at investere i det rette sikkerhedsmæssige udstyr. Ved højere huse er især faldsikringsudstyr vigtigt, da der er en større risiko for at falde, når man arbejder på anden etage eller taget. Her bruges faldsikringsudstyr til at holde personen oppe, så de ikke rammer jorden eller andre materialer, som kan skade dem.

Sørg for at have en god dialog med din entreprenør

Det er langt fra altid, at ens hustegninger er helt perfekte. Det kan betyde, at der skal ændres eller slettes noget undervejs, når huset skal bygges. Fordi der hele tiden kan opstå ændringer, er det vigtigt, at du er i en tæt dialog med byggelederen, så du ved, hvad der sker og hvorfor. Hvis du ikke har erfaring med at tegne huse, så er det vigtigt, at byggelederen skal vide, hvordan han skal tackle projektet. Nogle gange kommer folk med en hustegning som skal tages mere som en inspiration end et blueprint. Hvis du ikke har arkitekterfaring, kan det være svært at tænke alt det praktiske ind i huset, men i stedet fokusere på det endelige udseende af huset. Derfor kan det være en god ide at alliere sig med en, som har den erfaring. På den måde kan de fylde alt det vigtige men usynlige ind.

Vær åben over for ændringer

Som sagt før er byggetegningen sjældent helt fri fra fejl. Det vil højst sandsynligt betyde, at der vil komme ændringer i projektet løbende. Det behøver ikke at være større ændringer, men det er stadig nogle, som skal overvejes. Hvis du ikke har den største erfaring med at tegne eller bygge huse, er det vigtigt, at du er åben over for anbefalede ændringer. Du skal huske, at dette er sikkert det første og sidste hus, som du bygger, men dem, som du arbejder med, har mange års erfaring.